Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Abonnementen (1)Accessoires (2)Dessertwijn (0)Diversen (11)Mousserend (2)Port (0)Rode wijn (26)Rosé (7)Witte wijn (19)

Witte wijn - Wijnhandel

Fris en fruitig of liever een vollere droge wijn? Er is een enorm scala aan witte wijnen beschikbaar op deze online marktplaats voor wijnen. Hieronder vindt u een overzicht aan advertenties door onze aanbieders.


Hoe maakt men witte wijn?

Witte wijn kan uit zowel witte als blauwe druiven gemaakt worden zonder dat het de wijn troebel maakt. Dit is te danken aan het feit dat het uit enkel het sap gemaakt wordt en niet de pulp van schillen en steeltjes zoals bij bijvoorbeeld rode wijn. De uiteindelijke kleur van de wijn is afhankelijk van het druivenras dat gebruikt wordt tijdens de productie. Een oude wijn kan bruin tot oranje zijn tegenover een jonge die groenig in voorkomen is.


Soorten van witte wijn

Net als vele andere wijnen is witte geen uitzondering op het feit dat er een enorme hoeveelheid verschillende soorten zijn. De smaken van witte wijn variëren daarin ook enorm van droog tot aan heel zoet. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid restsuiker die men toegevoegd aan de wijn bij het maakproces. De droge wijnsoorten hebben op het etiket vaak sec, dry of trocken staan. Dit zijn de meer zure wijnen die intens van smaak zijn en dus minder restsuikers in zich dragen. De meer zoete varianten van witte wijn met veel restsuikers wordt vaan gezien als een dessertwijn. Veel voorkomende spelers in de wereld van witte wijn zijn de Chablis, Meursault, Sancerre, Sauternes, Marlborough en Rueda.


Optimaal genieten van witte wijn

Witte wijnen serveert men veelal koel of gekoeld en dit is afhankelijk van een aantal factoren. Het type wijn of de kwaliteit van de druiven speelt hierbij een rol. Hoe kouder je een wijn drinkt hoe minder de wijn zijn natuurlijke smaak en boeket kan prijsgeven. Bepaalde combinaties tussen wijnen en gerechten zijn ook helemaal afhankelijk van wat voor een wijn of gerecht je serveert. Een droge wijn is meestal heel geschikt bij een salade, vis of een kaas. Een zoete witte wijn smaakt het beste in combinatie met bepaalde desserts. Zoete witte wijn heeft meestal ook de voorkeur om zelfstandig te drinken.