Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Abonnementen (1)Accessoires (2)Dessertwijn (0)Diversen (11)Mousserend (2)Port (0)Rode wijn (26)Rosé (7)Witte wijn (19)

Dessertwijn - Wijnhandel

De perfecte wijn vinden voor tijdens het natafelen. Hieronder vindt u diverse soorten van dessertwijn aangeboden. U kunt gemakkelijk en geheel kosteloos in contact komen met de adverteerders of zelf adverteren door aan te melden.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Dessertwijn. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Dessertwijn.


Nieuwe advertenties


De productie van dessertwijn

Dessertwijn maakt men op verschillende wijzen en zo bestaat er een hele diverse selectie van over de hele wereld van soorten en smaken. Het doel van deze erg zoete wijn is dat er een hoog niveau aan suiker en alcohol in zit. De alcohol is een gevolg van het fermenteren van de druivensuikers op zichzelf dus het is vrij lastig een goede balans te vinden bij het maken. De producenten van wijn hebben hier diverse technieken voor. Het natuurlijk laten groeien van druiven met veel suiker voor het verzoeten en de productie van alcohol, brandy toevoegen voordat de suiker volledig gefermenteerd heeft, water verwijderen zodat het suiker meer geconcentreerd wordt en door simpelweg suiker of honing toe te voegen aan het product.


Wat voor soorten dessertwijn zijn er?

Er is geen simpele definitie voor dessertwijn aangezien er afhankelijk van waar u bent het in verschillende vormen en op verschillende tijden genuttigd wordt. De algemene consensus in Nederland is dat een dessertwijn een erg zoete wijn is die genuttigd wordt bij het dessert of natafelen. Het klimaat, de soort druif en de omstandigheden waarin het groeit hebben allemaal invloed op het uiteindelijke product. En omdat de klant nu eenmaal een kwaliteit verwacht van de dessertwijn kan men het niet geheel overlaten aan de natuur om het gewenste resultaat te bereiken. De meest bekende vormen van dessertwijn zijn de Süssreserve, gezoete dessertwijn, krentenwijn (ook wel strowijn), ijswijn en rotwijn.


Hoe serveer je de perfecte dessertwijn?

Ieder mens heeft een eigen voorkeur voor de smaak, maar over het algemeen zijn er wat richtlijnen beschikbaar voor het optimaal genieten van dessertwijn. Let er op dat de wijn zoeter behoort te zijn dan het gerecht waar het bij geserveerd gaat worden. Dus zorg er voor dat toetjes met veel chocolade of karamel te combineren zijn met een zwaardere rode variant van dessertwijn. Men kan ook met sterke contrasten in gerechten en wijn combinaties spelen of de wijn op zich drinken als toetje. Zorg er in ieder geval voor dat de wijn niet te koud, maar preferabel gekoeld of onder kamertemperatuur geserveerd wordt.