Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Abonnementen (1)Accessoires (2)Dessertwijn (0)Diversen (11)Mousserend (2)Port (0)Rode wijn (26)Ros (7)Witte wijn (19)

Accessoires - Wijnhandel

Voor het serveren, openen, bewaren of bewonderen van wijn zijn er vele accessoires. Hieronder vindt u een overzicht van alle wijngerelateerde benodigdheden. Door aan te melden kunt u gemakkelijk in contact komen met diverse aanbieders.


Wijnaccessoires voor openen en bewaren

Voor het openen van een fles wijn gebruikt men voornamelijk een kurkentrekker en deze komen in vele variaties voor. Het valt prima met een simpele variant te doen, maar om het u gemakkelijk te maken zijn er meer luxe uitvoeringen die perfect om de hals van de fles passen en de kurk er in n motie uit halen. Ook om de wijn voor later te bewaren zijn er opties. Zo zijn er stoppen en tijdelijke kurken die uw wijn afsluiten van de buitenlucht om zo lang mogelijk de smaak te bewaren. Een wijnkoeler kan ook al het verschil maken door de wijn op de perfecte genottemperatuur te serveren.


Verzorg uw wijn voor optimaal genot

Door een aantal uren van te voren een wijn te openen kan deze ademen en afhankelijk van de soort wijn kan dit de smaak ten goede komen. Vooral oudere wijnen en port hebben veel bezinksel in de wijn dat onderin de fles gaat zitten. Deze kunt u door te decanteren verwijderen. Bij decanteren giet men de fles wijn over in een glazen karaf die vaak een brede bodem heeft in de buurt van een lichtbron. Zo ziet u het bezinksel naar de hals van de fles gaan en kunt u deze als het ware filtreren uit de wijn. Dit bezinksel is vaak erg zwaar van smaak in grote hoeveelheden, maar het wordt voornamelijk uit de wijn gehaald voor het drinkcomfort.


Adviezen voor de fervente wijn genieter

Wijn is in vele gevallen voor de echte fijnproevers en vooral de duurdere varianten behoren met een vorm van respect behandelt te worden. Zo kunt u het beste wijn liggend bewaren zodat de wijn in de fles de kurk raakt. Dan droogt de kurk niet uit en voorkomt u dat de wijn gaat oxideren. Gebruik de juiste kurkentrekker of kelnersmes voor de fles in kwestie zodat er geen kurk in de wijn valt. Naast het decanteren van wijn kunt u ook een zogeheten wijnschenker gebruiken die de smaken van de wijn kan optimaliseren door de additieven te scheiden tijdens het schenken.