Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Abonnementen (1)Accessoires (2)Dessertwijn (0)Diversen (11)Mousserend (2)Port (0)Rode wijn (26)Rosé (7)Witte wijn (19)

Rosé - Wijnhandel

Hieronder vindt u een overzicht aan aanbieders en afnemers van diverse soorten Rosé wijn. U kunt gemakkelijk en kosteloos in contact komen met de verkopers of zelf uw Rosé wijn aanbieden door aan te melden.


Rosé als de ideale zomergenieter

Met name de zomer is de perfecte tijd om heerlijk van wat Rosé te genieten op het terras. Het is een goede wijn om licht te koelen voor een aangenaam verkoelende smaakervaring. De licht doorlatende kwaliteit van het rossige drankje komt door de combinatie van verschillende druivensoorten. De meeste rosé wijnen zijn het beste van smaak wanneer ze 1 tot 2 jaar na het bottelen gedronken worden, maar dit is niet waar voor iedere rosé in omloop. De kwalitatief betere veroudering van een rosé is afhankelijk van de omstandigheden waarin de wijn is gebotteld en gemaakt. Laat u verassen door de diverse smaken van top rosé wijnen zoals de Enate, Lafage, Minuty, Domaine Ott, Verrano, Poggio of Miraval.


Waar komt Rosé vandaan?

Het zal u niet verbazen, maar een van de grootste producenten van rosé wijn is Frankrijk. Zij hebben ruim een kwart van het totale wereldaandeel aan rosé in productie. Deze worden voornamelijk gemaakt in het wijngebied genaamd de Provence. De rosé wijnen uit Frankrijk worden gezien als wijnen van hele goede kwaliteit, maar doen niet per definitie onder voor de exemplaren uit andere landen. De andere Europese landen waar Rosé wordt gemaakt zijn Duitsland, Spanje, Portugal en Italië. De laatste heeft ook verrassend goede rosé wijnen afkomstig uit het bekende wijngebied de Toscane.


Bereidingswijze van rosé

Men denkt vaak dat rosé simpelweg een mix is van rode en witte wijn, maar het maken van rosé is iets complexer dan het simpelweg combineren van twee voltooide wijnen. Rosé komt tot stand door het mixen van verschillende druivensoorten tijdens het maakproces. Het gaat om de combinatie van witte en blauwe druiven en het heeft veel weg van de wijze waarop witte wijn gemaakt wordt. Het is een proces waarin herhaaldelijk het troebele druivensap met rust gelaten wordt om al het sediment naar de bodem te laten zakken. Tussendoor wordt deze om smaak gebracht door het toevoegen van suikers en andere stoffen. Rosé is vrijwel direct na het bottelen goed voor consumptie.