Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Abonnementen (1)Accessoires (2)Dessertwijn (0)Diversen (10)Mousserend (2)Port (0)Rode wijn (23)Rosé (7)Witte wijn (14)

Alias rosé

€ 17,50
inclusief BTW

www.throughthegrapevine.eu (Joke Scholtens)
Amsterdam

Geplaatst op: 17-09-2020 | 140 keer bekeken
Referentie: WIJNHANDELAREN-1954
Bekijk alle advertenties van deze verkoper

Vorige in categorie | Volgende in categorie
WijnHandelaren.com

Omschrijving

Een zalmkleurige Alias rosé van V Puro uit de Bairrada met een sterk karakter. Minerale neus met ingetogen tonen van peper, brioche, kersen en landbloemen. Gebalanceerde frisheid, indrukwekkende body, gestructureerd met een lange amandelachtige afdronk. Alc. 12%.

De wijnmakers Nuno do O en Joao Soares hadden de wens om in projectvorm (V Puro) onderscheidende wijnen te maken. Ze gingen op zoek naar de juiste druif in het juiste gebied en kwamen uit bij een klein DOC erfgoed in de Bairrada met 100 jaar oude Baga wijnstokken.

Het kleine wijnveld ligt op de toppen van de Cadoicos vallei, tussen Mealhada en Luso in midden/noord Portugal nabij de Atlantische oceaan. De grond van klei en kalksteen geeft de druiven een specifieke frisheid. Het resultaat is een bijzondere rosé van gastronomisch niveau die goed rijpt in de fles.

Elk jaar is er een productie van slechts 1200 flessen. De Alias rosé van V Puro is 9 maanden gerijpt in houten vaten met verdere rijping in de fles. Deze rosé heeft bewaarpotentie.

De prijs is exclusief horeca korting.


Meer advertenties van deze verkoper